W projekcie VENT klient zostawił projektantom z 404 Studio dużo wolnej ręki. Określił jedynie styl pomieszczeń i kolorystykę, w których się dobrze czuje. Cały dom miał być w stonowanych kolorach.

- Reklama -

 

Projektantom udało się nieco ożywić wnętrze, dodając nutę nonszalancji w postaci żółtych krzeseł w jadalni. W kuchni najważniejsza była jej funkcjonalność. Ciekawym akcentem w tym pomieszczeniu jest niekonwencjonalne wykorzystanie lamp, które zostały umiejscowione w całości we wnęce sufitowej. Barek na ściance bocznej jest swoistym przejściem ze strefy gotowania do strefy rozmów i odpoczynku wśród rodziny i przyjaciół. Jadalnia z salonem zostały wyodrębnione od reszty pomieszczeń poprzez sufit oraz podłogę. Łączenie parkietu z płytką nadaje wrażenie symetryczności, którą nieco zaburzono przesuniętym dywanem. Ażurowa biblioteczka z tyłu dodaje lekkości całemu pomieszczeniu.

Łazienka dla gości jest wyraźnie przedzielona dwoma rodzajami płytek. Ich kolor wprowadza spokój w pomieszczeniu natomiast różne formaty urozmaicają przestrzeń. Główna łazienka miała być przede wszystkim miejscem relaksu dla Pani domu. Wszystkie sprzęty w łazience zostały ukryte za ścianką stworzoną z płyt Forner. Jest to element wspólny całej projektowanej przestrzeni wraz ze złotymi dodatkami, które nadają charakteru zarówno łazienkom jak i pomieszczeniom dziennym.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj