Projektanci z zespołu VMX Architects w pełni wykorzystali silny punkt lokalizacji budynku aby stworzyć nowoczesne biuro agencji MediaXplain, jakim jest widok na wodę i doki. Projekt zakładał całkowicie otwartą elewację, więc aby to osiągnąć, duże okna zostały ustawione pod kątem, aby zniwelować odbicia światła od szkła.

- Reklama -

001923image

office05-10-1920x1080

Wnętrze nawiązuje klimatem do produkcji przemysłowej. Nowoczesne biuro posiada dużą otwartą przestrzeń w środku budynku, na ścianach zastosowano surowy beton. Architekci wnętrz zaproponowali we wnętrzu wykończenie z materiałów takich jak nieobrobione drewno dębowe, czarne ściany oraz meble, specjalnie zaprojektowane dywany, szare sufity akustyczne. W budynku mieści się także duża klatka schodowa łącząca kondygnacje budynku.

office05-1-1920x1080

office05-2-1920x1080

office05-6-1920x1080

office05-7-1920x1080

W salach typu open space zastosowano duże stoły wykonane z drewna (nieobrobionego dębu), z których pracownicy mają przepiękny widok na na port z przodu budynku. Pas biur, sale spotkań, strefa wydruku oraz spiżarni znajdują się z tyłu. Na całej szerokości budynku korytarz zakończono czarnymi ścian, sufit i podłogi łączą działy biurowe. Korytarz funkcjonuje jako ekran rzutnika do projekcji.

office05-5-1920x1080

office05-3-1920x1080

office05-8-1920x1080

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here