Mieszkanie przeznaczone dla młodej pary i ich czworonożnego pupila, umiejscowione na parterze z dostępem do ogródka z dużą ilością zieleni.
Zastany układ funkcjonalny mieszkania ograniczał przestrzeń i sprawiał, że mieszkanie sprawiało wrażenie mniejszego niż jest w rzeczywistości. Zastosowane materiały wykończenia oraz dodatki nie zostały przemyślane ani dobrane w taki sposób aby ze sobą współgrały. Przestrzeń była ciemna i przytłaczała mnogością zbędnych półek i mebli.

- Reklama -

Projekt mieszkania autorstwa pracowni projektowej Kamińska Stańczak Design zakłada wyburzenie zabudowy między salonem a kuchnią oraz poszerzenie toalety dzięki czemu wchodząc do wnętrza od razu czuć przestrzeń. Kuchnia została przeprojektowana w taki sposób aby zwiększyć ilość miejsca do gotowania oraz ukryć lodówkę w wysokiej zabudowie, która jest jednocześnie przestrzenią gospodarczą oraz szafą. W części dziennej znajduje się rozłożysta sofa z delikatnymi stolikami. Wymieniono stare okładziny podłogowe na dekoracyjną płytkę w części kuchennej i holu oraz na deskę podłogową w salonie. Duże przeszklenia znajdujące się od południowego zachodu pięknie doświetlają salon i kuchnię co pozwoliło na zastosowanie mocniejszych akcentów kolorystycznych. Stylistyka projektu nawiązuje do belgijskiego klimatu łączącego stare i nowe elementy oraz poruszającego się w naturalnych barwach przyrody.

Mieszkanie przeznaczone dla młodej pary - Polskie WnętrzaMieszkanie przeznaczone dla młodej pary - Polskie Wnętrza

Mieszkanie przeznaczone dla młodej pary - Polskie Wnętrza

Mieszkanie przeznaczone dla młodej pary - Polskie WnętrzaMieszkanie przeznaczone dla młodej pary - Polskie WnętrzaMieszkanie przeznaczone dla młodej pary - Polskie WnętrzaMieszkanie przeznaczone dla młodej pary - Polskie WnętrzaMieszkanie przeznaczone dla młodej pary - Polskie Wnętrza

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here