Projekt wnętrza domu o powierzchni 200 m2 dla 4-osobowej rodziny autorstwa pracowni INNI Design. Pierwszy etap projektu obejmuje parter, który w układzie funkcjonalnym zawiera salon, jadalnię, kuchnię oraz wszystkie pomieszczenia pomocnicze.

- Reklama -

Główny nacisk projektanci położyli na jadalnię, która ulokowana jest w całkowicie przeszklonym wykuszu, dlatego dla ocieplenia postanowiono uzupełnić ją miękkimi tkaninami w oknach, które oprócz kwestii wizerunkowych również są praktyczne w słoneczne dni.

Kolejnym wyzwaniem były schody w części centralnej budynku. Projektantom zależało na spójności schodów z kuchnią i salonem. Dlatego pierwszy stopień schodowy jest elementem który wchodzi zarówno w strefę salonu jak i kuchni.

Hol wejściowy miał zapraszać od samego wejścia. Miał określać od razu ciepły charakter domu. Dlatego postawiono na drewnianą ścianę, która w sposób płynny przechodzi potem w zabudowę meblową przy telewizorze i w efekcie stanowi jeden z ważniejszych elementów dekoracyjnych tego pomieszczenia.

Kuchnia niestety jest nieproporcjonalnie mała w stosunku do powierzchni pozostałych pomieszczeń. Dlatego założono, że nie będzie robiona rozbudowana zabudowa, postawiono na minimum, niezbędne do właściwej ergonomii tego pomieszczenia.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj