Przedstawiamy najnowszy projekt mieszkania 50m2 na krakowskim osiedlu Botanika autorstwa Wojtyczka. Mieszkanie choć nieduże mieści dwie łazienki na czym zależało inwestorom.
Dzięki temu projektanci mogli pozwolić sobie na zaprojektowanie przeszklonej, prywatnej łazienki, która łączy się z sypialnią. Szklana industrialna ścianka powiększa łazienkę, a sypialnia poprzez zastosowanie tych samych materiałów – panele winylowe drewniane oraz kafle imitujące beton, jest jej zgrabną kontynuacją i tworzy spójną całość.

- Reklama -

W tych wnętrzach przeważają szarości i czerń oraz drewno, które ociepla i dodaje klimatu. Kuchnia choć nieco bardziej nowoczesna, wpisuje się w zamierzenia całego mieszkania. Drewno i marmur, na co dzień dwa odmienne materiały, współgrają tu ze sobą nadając charakteru. Czarne dodatki, jak lampy wprowadzają odrobinę kontrastu temu jasnemu wnętrzu, ciągle nawiązując do pozostałych pomieszczeń.

Przedpokój został sprytnie oddzielony od strefy dziennej poprzez zastosowanie ciemnego koloru, a także nietypowego, zdecydowanego cięcia na suficie. Użyto celowo tego zabiegu, aby przyciemnić strefę wejściową, tym samym rozświetlając strefę dzienną i spowodować tzw. efekt wow.

W salonie elementem zwracającym uwagę jest zabudowa pod tv z litych rustykalnych desek, która w ciekawy sposób łączy się z sufitem. Pomiędzy deskami zostały wkomponowane lampy, które w subtelny sposób oświetlają tę strefę, nie zaburzając rytmów.

Druga łazienka powstała w myśl czystego minimalizmu. Wykorzystując kolorystykę z innych pomieszczeń i czarne kontrastowe linie stworzono, dobrze zaprojektowaną, nienarzucająca się przestrzeń.

Całe mieszkanie to połączenie stylu nowoczesnego i industrialnego z domieszką elementów rustykalnych.
Na życzenie inwestorów powstały nieprzesadzone, czyste formy i choć elementy wnętrza są raczej monochromatyczne, dzięki wszechobecnemu wykorzystaniu drewna, możemy poczuć się w nim dobrze i przytulnie.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj